Vriendinnen aan de Zeeuwse kust met Roompot

De uitdaging
Sinds 2015 is Roompot Vakanties de hoofdsponsor van het wielrenner-team ‘Team Roompot Oranje Peloton’. Roompot was op zoek naar een geschikt platform om deze sponsoring onder de aandacht te brengen bij vrouwen die een passie hebben voor wielrennen. Pedala leek daarbij een geschikte match te zijn. Pedala is een nieuw merk dat zich richt op vrouwen tussen de 20 en 49 jaar oud met een liefde voor de fiets. Het platform bestaat niet alleen uit een magazine, maar ook digitaal met een website en social mediakanalen (Facebook, Twitter en Instagram).

De oplossing
Value Zipper heeft Roompot en Pedala samengebracht. De redactie van Pedala heeft samen met Roompot gekeken op welke manier het bedrijf en haar verhaal onder de aandacht gebracht konden worden. De doelstelling van Pedala was om een goed verhaal neer te zetten dat aansloot bij de belevingen van de lezeressen. Roompot en Pedala gezamenlijk uit op het idee voor een vriendinnenweekend in een Roompot accommodatie in Zeeland. Dit huisje bood allerlei fijne faciliteiten, waaronder een sauna en de zee op loopafstand. Én als klapstuk, de tweede etappe van de Tour de France die voor de deur plaatsvond. Hoewel, klapstuk? Een dag eerder mochten de vriendinnen een stuk fietsen met een paar profwielrenners van Team Roompot!

Resultaat
Het was een geslaagd vriendinnenweekend in Zeeland, waarbij de winnaressen foto’s hebben gemaakt, een professionele training hebben gehad van de mannen van team Roompot en mooie routes in de omgeving hebben gefietst. De ervaringen van de vriendinnen zijn gedeeld op Twitter en geplaatst in het Pedala magazine.

Rodrick de Munnik, hoofdredacteur van Pedala over de samenwerking: “De uitvoering hebben we steeds afgestemd met Roompot. Wij wilden een reportage die heel erg op de huid van de meiden zat, dus hebben we gekozen voor Instagram-achtige fotografie. Dat paste precies bij Roompot. Al met al is het een te gekke samenwerking geworden, met een leuk eindresultaat.”

Voor het hele artikel, klik op de link: Case – Pedala en Roompot.