Meningen over corona

Opiniebladen zorgen voor diepte, geven een andere kijk op hedendaagse thema’s en proberen de meningen van de lezers te stimuleren. En dus ook tijdens deze corona crisis. Onze opinietitels Vrij Nederland, Opzij en Maarten! belichten dit onderwerp vanuit verschillende invalshoeken. Hier drie artikelen waarmee de titels richting geven aan het publieke debat.

corona meningen

Vrij Nederland

‘Corona, het virus dat als gevaar letterlijk in de lucht hangt, brengt een heel eigen stress mee.’ Stress rondom gezondheid, maar ook secundaire gevolgen: wat betekent dit voor mijn baan, mijn opleiding, mijn portemonnee? Lees het hele verhaal hier.

Opzij

‘Ik ben geen ondernemer, dan is het makkelijker praten over de mooie dingen van deze crisis.’ Hanneke Schuitemaker kreeg één miljard tot haar beschikking om te werken aan een vaccin tegen corona. Het hele verhaal lees je hier.

Maarten!

‘Dat is sowieso een kenmerk van veiligheidsbeleid: niemand vraagt achteraf of het wel effectief is.’ Over het belang van privacy voor, tijdens en na corona. Hoe wordt er, na de verschillende privacy-rellen gereageerd op een corona-app die volgt wat je doet? Lees het hier.

De lezer van opiniebladen is doorgaans hoger opgeleid, met een bovengemiddeld inkomen. Hij of zij is geïnteresseerd in de belangrijkste kwesties in de wereld; zoals politiek, het milieu, de maatschappij, wetenschap en cultuur. Opiniebladen bieden een betrouwbaar umfeld, en dat maakt ze interessant voor adverteerders.