Roots & Rügen

Adverteerder: Tourismuszentrale Rügen
Middelen: magazine
Titel: Roots

Achtergrond
Rügen is het grootste eiland van Duitsland met oeroude beukenwouden, glooiende heuvels- en heidelandschappen, ruige krijtrotsen en kilometerslange stranden. Op het eiland zijn onder meer twee nationale parken, een biosfeerreservaat en vijftien natuurreservaten. De natuur op Rügen beslaat zo’n 30% van het landoppervlak. Door middel van een inspirerend artikel inclusief mooie fotografie wil Tourismuszentrale Rügen het gebied onder de aandacht brengen.

Het was ontzettend leuk om de redactie de unieke natuur van Rügen te laten zien. Een prachtig en succesvol resultaat door de gebundelde krachten van Roots en Value Zipper. Bedankt Roots voor het bezoek!

Uitdaging
Het toerismebureau vroeg aan ons een voorstel te maken voor een branded content samenwerking. Uit het portfolio van Value Zipper kwam Roots – door haar natuurlijke umfeld – als ideale partner naar voren.

Uitwerking
Samen met de redactie van Roots is een branded content samenwerking opgezet waarin het eiland Rügen wordt uitgelicht. Redacteur Niels Kooyman heeft namens Roots verslag gedaan van alle bijzondere plekken, dieren en wandelroutes. Dit heeft geresulteerd in een redactioneel artikel – inclusief een lezersaanbieding/arrangement – wat qua inhoud, look & feel aansluit bij de lezers van Roots. Het 5 pagina tellende artikel staat in de juli 2016 editie van Roots.

Samenwerking
Caren Bakker, Marketing & Communicatiemanager Tourismuszentrale Rügen:
“Het was ontzettend leuk om de redactie de unieke natuur van Rügen te laten zien. Een prachtig en succesvol resultaat door de gebundelde krachten van Roots en Value Zipper. Bedankt Roots voor het bezoek!”

Daniël Mulder, redacteur Roots:
“Samenwerkingen als deze zijn altijd erg prettig. Door het enthousiasme van het toerismebureau en de coördinatie van Value Zipper verliep alles erg soepel. Rügen is een prachtig gebied. We zijn dan ook trots op het eindresultaat.”

Tags: