De inspiratie van… Stephan van der Sman

Stephan van der Sman
Buying Director Print bij Magna Global

Waar raak jij door geïnspireerd en heb je daarvan een concreet voorbeeld?

“Ik kan heel erg geïnspireerd raken van muziek, kan er intens van genieten. Geen dag zonder muziek. Het is ook met de paplepel ingegoten. Ik vind het mooie van muziek dat je oude herinneringen weer scherp op het netvlies krijgt. Het mooiste voorbeeld is van mijn vader. Die speelde zelf ook in een band in de jaren zestig: de Endatteme Jug Band.
Ze hebben op radio en TV gespeeld, toen was het medialandschap nog niet zo versnipperd…
Mijn vader was helemaal gek van een nummer van Big Bill Broonzy, Ridin’ On Down. Technisch een moeilijk nummer.
Als ik dat hoor, zie ik mijn vader op de bank zitten, TV aan, geluid van de TV uit, en mijn vader steeds weer die loopjes oefenen.
Om gek van te worden, maar uiteindelijk speelde hij het perfect na. Voor mij hét bewijs dat als je nooit opgeeft, dat het dan uiteindelijk lukt”.