Dé 5 foodtrends voor de feestdagen

Feest(dagen) bij Food and Friends!
Hét foodplatform voor de culi-lover

We staan nu al te trappelen: de feestdagen komen eraan, en we kunnen stiekem niet wachten! Het is de gezelligste tijd van het jaar en we zijn al druk bezig met de voorbereidingen om alle culi-lovers van een flinke portie sint- en kerstrecepten te voorzien.

Chocoladepepernoten, marsepein, hele kip, gourmetsalades, feestelijke vis… Er is weer volop inspiratie voor heel veel lekkers om je vrienden, familie en de allerkleinste mee te verwennen. We vragen bekende chefs de hemd van het lijf over wat zij tijdens de feestdagen op tafel zetten. We hebben complete kerstmenu’s voor je in petto en praten je bij over heel veel bijzondere ingrediënten. En heb je altijd al willen weten wat je favoriete foodbloggers tijdens de feestdagen doen? We verklappen het!

Credits fotografie: unsplash.com; Brooke-Lark

Of je nu gaat voor simpel en snel of juist wilt uitpakken met groots gebraad, de tips en tricks liggen met stapeltjes op je te wachten. We trappen af met de 5 foodtrends voor de feestdagen van 2018. Wat zien we bij jou terug op de feesttafel?

Trend #1: Winter-BBQ
Ga naar buiten in december! Maak het gezellig met vuurkorven, warme glühwein en gloeiende kooltjes op de barbecue. Niets is hipper deze feestdagen dan samen grillen boven hete kolen in de koude buitenlucht. Vis, vlees of vega(n)? Het maakt niets uit; er is voor ieder wat wils.

Trend #2: Sharing is caring
Borrelplanken met allerlei lekkers en daarna tafelen met veel verschillende, kleine hapjes – klinkt gezellig, toch?! Het leukste is: iedereen kan wat meebrengen óf geef iedereen een taakje in de keuken. Vele handjes maken licht werk en het is nog reuzegezellig ook.

Trend #3: Wijnpairing = cocktailpairing
Het leuke van cocktails is dat je alle kanten op kunt. Qua kleur, maar ook zeker qua smaak. Niets is te gek en het spectaculaire spat er vanaf. Bij iedere gang – van aperitief tot toetje – past wel een feestelijke cocktail. Liever geen alcohol? Mocktails zijn het antwoord.

Trend #4: Meer vega(n)!
Je kunt het bijna niet gemist hebben: de upcoming vegetarische en veganistische keuken. Er zijn tientallen vega(n) kookboeken verschenen dit najaar en man, man, wat zat er veel lekkere inspiratie tussen. Is een heel menu te veel uitdaging? Je hoeft niet alle gangen zonder vlees of vis te serveren, maar één gerecht is al verrassend leuk én lekker.

Trend #5: Oldskool voor iedereen
Iedereen mag aanschuiven: buren, familie, vrienden, voetbalmaatjes, vriendinnen van de wijnclub… Iedereen is welkom voor een waanzinnig sinterkerstdiner – en een gezellige mengelmoes van mensen is misschien nog wel veel leuker. En omdat je met klassiek nooit de plank misslaat, is dat hét klapstuk op jouw feesttafel: ga voor een traditionele kalkoen, beef wellington, wildgebraad of bijvoorbeeld een feestelijke zalmzijde. Niets oldskool, maar weer very hip-and-happening!

 

Bereik & doelgroep
In november en december ligt het bezoek op foodandfriends.nl tussen de 300k en 400k (unieke bezoekers per maand, >75% van de bezoekers is vrouwelijk, van wie 47% tussen de 25 en 55 jaar en 62% is ouder dan 35 jaar). Onze volgers zijn op zoek naar inspiratie en willen ideeën die zij snel en stapsgewijs kunnen uitvoeren. Ze zijn geïnteresseerd in achtergrondinformatie over ingrediënten en producten, en willen kwaliteit en verrast worden. En natuurlijk zijn ze bovengemiddeld geïnteresseerd in alles wat met eten en koken te maken heeft en besteden daar veel aandacht aan. Het merendeel ervaart koken dan ook als een hobby. Ze bezoeken naast de reguliere supermarkt (vooral doordeweeks) regelmatig speciaalzaken, markten en events waar niet-alledaagse producten te vinden zijn.

 

Wil je met jouw merk inhaken op de feestdagen? En ben je benieuwd wat Food and Friends voor jou kan betekenen?

Neem contact met ons op!

 

Tags: