Zo kom je de wintermaanden lekker gezond door!

De herfst is alweer begonnen, en voor je het weet kunnen we onze muts en handschoenen weer opzoeken. Maar hoe komen we aanstaande winter lekker gezond en fit door? José Leeuwenkamp, hoofdredacteur van Lekker Gezond, legt uit hoe, geeft daarnaast een aantal tips voor de feestdagen én vertelt over de plannen in 2019.

“Gezond en fit zijn is niet alleen een kwestie van precies genoeg vitaminen en mineralen eten, je keuken is geen medicijn-laboratorium. Je weerstand heeft alles te maken met plezier, lol in het leven en genoeg ontstressen. En dat doe je met lekker eten! In de wintermaanden zoomen we bij Lekker Gezond daarom natuurlijk in op gezond, maar vooral ook op lol. Want we kampen niet alleen met een zwakke weerstand, blue Monday’s en een krappe beurs, maar ook met die ellenlange januari- en februarimaand. Lekker Gezond 10 heeft niet voor niets het thema Hap, slik, BLIJ!”

Houd je hoofd koel tijdens de feestdagen!
Wanneer de winter begint staan ook altijd de feestdagen meteen weer voor de deur. Voor velen de leukste dagen van het jaar, maar deze dagen gaan vaak ook eerst gepaard met een hoop stress. Hoe gaan we hier mee om? “Nou… door je hoofd koel te houden. Met kerst voel je een boel, maar blijf je koel! Dat is het motto van Lekker Gezond met Sinterklaas, Kerstmis en natuurlijk Oud en Nieuw. Tussen het gesjees van cadeaus kopen en de kerstboom optuigen door, moet er ook nog een smakelijk kerstdiner op tafel komen. Paniek! Stop! Deze feestdagen laten we je zien dat je niet met zweetdruppels op je bovenlip achter de pannen moet en hoeft te staan. Dus: een geslaagd kerstdiner, zonder stress. Zelf vind ik stoofpeertjes het ultieme kerstrecept; simpel én lekker! Mijn tip: als je geen culinair wonder bent, kun je wel je tafel zo mooi mogelijk presenteren. Dan lijkt het al snel super feestelijk. Een wijntje erbij en dan wordt het sowieso lekker en leuk!.”

Ook lekker gezond in 2019

“Wij blijven in 2019 ook heel veel lekkere en gezonde inspiratie bieden. We zien dat heel veel lezers geen genoeg kunnen krijgen van eten – Instagram kookt over!”, vertelt José. “Om in 2019 dé inspiratie van dat moment te bieden, blijven we onder andere hypes, trends en de volgende zaken volgen: een groene en gezonde leefstijl, voeding als medicijn, anti-suiker én vega eten, en daarnaast gaat onze aandacht uit naar de presentatie en techniek van eten. Verder zijn we nog steeds op zoek naar de smaken van vroeger: simpel koken met minder dan zes ingrediënten. De smaak is belangrijker dan de stofjes!”

Een goed humeur komt soms gewoon uit je pan
De wintereditie van Lekker Gezond heeft het thema Hap-slik-BLIJ, een goed humeur komt soms gewoon uit je pan! Het magazine verschijnt 27 november en ligt maar liefst drie maanden in de winkel. José: “In deze editie gaan we dieper in op de link tussen brein en buik, je kookpot en je kookpunt. Psyche en voeding hebben een één op één lijn met elkaar, waarom benut je die dan niet optimaal? Maar we gaan ook in op die typische winterse zaken: waarom koken we zo weinig met savooikool? Wat is het geheim van de perfecte stamppot?”

Lekker Gezond editie 10 met onder andere:

  • Koken tegen een najaarsdip: de relatie tussen serotonine en darmbacteriën (probiotica).
  • Gefermenteerde groente maken je darmen blij – fermenteren voor beginners
  • De relatie tussen kauwen en concentratie
  • Kooktips voor mensen met psychische problemen
  • Emotie-eten: geluk is een hap chocolade
  • Het effect van mindful eten voor de lijn
  • Menstruatieproblemen: zet meer vetten op je menu
  • Feest smakelijk, hoe je ook na de feestdagen van elke maaltijd een feest maakt!

Adverteren in de wintereditie van Lekker Gezond? Wees er snel bij, de deadline is 18 oktober!

Neem contact met ons op!