Weekend & Rijksoverheid: samenwerking in de spotlight

Elke maand zetten we een samenwerking met één van onze titels in de spotlight. In deze eerste blog lichten we een voorbeeld uit waar we trots op zijn: een interessante samenwerking tussen weekblad Weekend en Rijksoverheid.

We zijn altijd op zoek naar verrassende oplossingen en manieren om waarde toe voegen voor onze relaties. Toen het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) aan de campagne ‘Fit op jouw manier’ werkte, mochten wij meedenken over hoe ze daarmee een brede doelgroep kon bereiken.  

Het doel van deze campagne:

Als het op leefstijl en gezondheid aankomt, kunnen kleine veranderingen (snel) grote impact hebben. Met de campagne ‘Fit op jouw manier’ wil Rijksoverheid een breed publiek laten inzien en ervaren welke eenvoudige stappen zij kan zetten voor een gezonde levensstijl.

Het resultaat van de samenwerking:

Voor deze campagne koppelden wij het ministerie onder andere aan Weekend: het weekblad dat per editie ruim een half miljoen mensen – vooral vrouwen tussen 35 en 69 jaar – bereikt. Gedurende de campagne deelde redacteur Monique Sterker in haar populaire rubriek ‘Monique’s Tips’ – naast boeken-, beauty- en fashiontips – iedere editie ook een ‘Fittip van de Week’. Een mooie match tussen de titel en de campagne. 

Interessant aan deze campagne:

Een contentsamenwerking tussen Rijksoverheid en een showbizzblad is op het eerste gezicht niet voor de hand liggend. Door de campagne onderdeel te maken van de rubriek wordt op een natuurlijke manier de boodschap overgedragen aan de doelgroep. Deze samenwerking laat ook zien dat er meer mogelijk is met een titel als Weekend dan de inzet van advertenties.

Talloze mogelijkheden

Value Zipper vertegenwoordigt een uitgebreid portfolio van toonaangevende magazines en dagbladen tot online nieuwsbrieven en websites. Wij denken graag met je mee over optimale (branded content) campagnes. Ben jij benieuwd wat wij voor jouw merk kunnen betekenen? Laat je inspireren door onze cases of neem contact met ons op!