Van miljonair naar krantenjongen

Inspiratie is voor ons werk ontzettend belangrijk. Het verrast en verruimt je blik op het vak. We zijn dan ook altijd nieuwsgierig naar waar onze vakgenoten hun inspiratie vandaan halen. Deze maand Bert van Grieken, inkoopdirecteur en partner bij M2Media.

“Mijn boekenkast staat vol met autobiografieën; van politici tot die van ondernemers en sporters, maar ook verhalen van onbekende personen intrigeren mij enorm. Ik ben erg geïnteresseerd in het gedrag van mensen en begrijp niet waarom ze zich soms anders voordoen dan dat ze zijn. Je bent veel krachtiger als je jezelf bent. Succesvolle mensen hebben vaak bepaalde zaken bereikt door zichzelf te zijn. Helaas merk ik dat we de laatste jaren erg bezig zijn met hoe we op andere mensen overkomen en daarbij ons eigen ik verloochenen.

In autobiografieën lees je hoe mensen bepaalde doelen realiseren of in bepaalde situaties verzeild raken. Dat kan positief zijn, maar zeker ook negatief. Ik vind het fascinerend hoe mensen negativiteit en tegenslagen omzetten in een enorme drive om (wederom) succesvol te worden. Het leert je ook te relativeren. Soms kun je namelijk ook buiten jouw schuld om heel erg in de problemen komen. Dit lees je bijvoorbeeld in het boek Van miljonair tot krantenjongen. Als je dat leest, sta je direct weer met beide benen op de grond.

Ik ben van mening dat je van ieder persoon iets kunt leren. Door het lezen van deze boeken,  krijg ik inspiratie die ik elke dag weer gebruik om ons bedrijf succesvol te houden in een zeer concurrerende markt.”

Van miljonair tot krantenjongen