Saskia Hamminga-Roest: Floortje Dessing als inspiratiebron

Elke maand vragen we een vakgenoot naar zijn of haar inspiratie en hoe dit in de dagelijkse praktijk tot uiting komt. Deze maand stelden wij de vraag aan Saskia Hamminga-Roest, Marketing & Communicatie Manager bij SeniorWeb.

Ik raak geïnspireerd door mensen die vol passie en overgave voor iets gaan, zoals Floortje Dessing die haar hart volgt en de hele wereld rondreist om mooie verhalen te maken voor haar reisprogramma’s. Vol bewondering kijk ik naar haar en de mensen die zij portretteert; levensliefhebbers die hun hart volgen en zich niets aantrekken van bestaande conventies.
Inspiratie zit ‘m soms in de kleine dingen des levens. In een filmpje bijvoorbeeld. Wat ik een inspirerend filmpje vind en waar ik erg vrolijk van word, is de Flashmob ‘Welcome home’ op Heathrow Airport van T-Mobile. Hoe vaak ik dit filmpje ook zie, het raakt mij telkens weer. Mensen oprecht verrassen en blij maken, hoe mooi is dat?

Zelf werk ik vol passie en overgave voor SeniorWeb, waar ik sinds 2,5 jaar mijn kennis en werkervaring in kan zetten voor een maatschappelijk betrokken organisatie. Het inspirerende aan dit werk vind ik dat onze inzet er daadwerkelijk toe doet. Wij maken senioren wegwijs in de digitale wereld. Iedere keer weer zijn mensen verrast met wat ‘online zijn’ hen kan brengen en hoe het hun leven verrijkt en letterlijk vergroot. Het terugvinden van vrienden van vroeger, Skypen met familie in Canada of de kleinkinderen volgen via Facebook zijn voorbeelden van verhalen die mij iedere keer weer inspireren en energie geven.