Nieuwe videopropositie in samenwerking met delicious. & Jamie

Inspiratie voor het kerstdiner? Een gezonde maaltijd in 15 minuten maken? Titels delicious. en Jamie Magazine bieden voor alle (amateur)koks in Nederland volop inspiratie voor in de keuken: in het magazine, op de online en social kanalen en nu ook steeds vaker met videocontent. Welke mogelijkheden bieden wij?

Onze videopropositie
Van een snackable video tot een uitgebreide tutorial; video is niet meer weg te denken uit het online medialandschap. Ook culinaire liefhebbers doen steeds vaker hun inspiratie op middels videocontent. Patrick van Hooy: “Met onze nieuwe videopropositie proberen we op deze trend in te spelen. Culinaire videocontent hadden we al in ons aanbod maar we hebben met onze nieuwe propositie het één en ander professioneel aangescherpt op de drie vlakken creatie, toegankelijkheid en bereik.”

  1. Creatie. We kunnen nu nog beter helpen met creatie van mooie en kwalitatief hoogstaande videocontent. Hierbij ontzorgen we volledig: receptuur, styling, productie en online marketing wordt uit handen genomen. Hierbij spelen de redacties een grote rol.
  2. Toegankelijkheid. Daarbij hebben we met onze nieuwe videopartner een stap gemaakt op het gebied van efficiëntie. We kunnen gemakkelijker en sneller video’s produceren, waardoor het toegankelijk(er) is om bij Jamie en delicious. video’s af te nemen.
  3. Bereik. Naast hulp bij creatie van mooie videocontent, zorgen we ook voor kwalitatief bereik. We plaatsen de video’s op de eigen kanalen van Jamie en delicious., waardoor je direct een mooi bereik opbouwt onder de juiste doelgroep. Door onze kennis van deze doelgroep kunnen we daarnaast extra bereik genereren, onder andere door getarget in te kopen op lookalikes. Dit doen we vanaf het Facebookaccount van de titel zelf, waardoor er ook nog eens gebruik wordt gemaakt van onze merkkracht. Zo weet je dat de gecreëerde content ook echt op de juiste plek terechtkomt. En uiteraard mag de videocontent ook gedeeld worden op de eigen kanalen van de adverteerder.

Herkenbare formats
De video’s die wij produceren zijn qua concept te vergelijken met de welbekende viralvideo’s van Tasty, welke dagelijks miljoenen views winnen en daarmee onder een groot publiek bekend zijn geworden. De populariteit van deze video’s zit hem in meerdere aspecten: eenvoud in receptuur, kort (niet langer dan 2 minuten) en het is van bovenaf gefilmd waardoor het lijkt alsof je zelf aan de slag bent (Metronieuws.nl, 2017). Uiteraard gooien we daar een delicious. of Jamie sausje overheen waardoor de content van goede kwaliteit is én herkenbaar is onder de doelgroep. Hiermee spelen we in op een trend, en behouden we eigenheid van de titels. Patrick: “Samen met de titels hebben we dan ook videoformats ontwikkeld die, zo blijkt, aanslaan bij de lezersgroep. De delicious. lezer is de Jamie lezer niet, daarom zijn de formats bij deze titels ook niet hetzelfde. Daar hebben we bij het creëren van de formats op ingespeeld”.

By delicious.

delicious. INSPIREERT

delicious. SAMEN MET

Ben je geïnteresseerd geraakt, wil je meer informatie over de videopropositie en welke mogelijkheden dit biedt voor jouw merk? Neem dan contact op met Patrick van Hooy om de mogelijkheden van (food)video’s te bespreken.