Kruimeltje krijgt een vervolg!

Filmproducent Rick Engelkes gaat na twintig jaar een vervolg maken op de hitfilm Kruimeltje uit 1999. De nieuwe film gaat verder waar het oorspronkelijke verhaal, gebaseerd op het boek van Chris van Abkoude, ophield. De opnames gaan begin volgend jaar plaatsvinden, en ‘Kruimeltje 2’ zal in februari 2020 in de bioscopen te zien zijn. 

In de nieuwe film zijn de ouders van het voormalige weesjongetje weer bij elkaar. Zij hebben door het vinden van een goudmijn in Amerika genoeg geld verdiend om Kruimeltje op te laten groeien in een mooi landhuis. Kruimeltje moet alleen wennen aan zijn nieuwe leventje en mist de avonturen op straat.

Terug in de tijd
Kruimeltje is een van Nederlands bekendste films. De eerste film trok in de kerstvakantie van 1999 meer dan 1,2 miljoen bioscoopbezoekers! Ook de tv-serie behaalde goede kijkcijfers en het was een hit op DVD. Daarnaast is er ook een musical uitgebracht en deze is ontvangen met lovende recensies. Een vervolg in de bioscoop kon daarom niet uitblijven. Het scenario voor Kruimeltje 2 is geschreven door Tijs van Marle en de regie is in handen van Diede in ’t Veld.

Rick Engelkes kent het verhaal van Kruimeltje als geen ander. Wist je dat hij de vader van Kruimeltje was in de oorspronkelijke film van regisseur Maria Peters? Daarnaast produceerde hij voor de AVRO een televisieserie.

Kruimeltje 2 wordt het tweede filmproject voor Rick Engelkes, na het succes van Huisvrouwen Bestaan Niet als best bezochte film vorig jaar in de Nederlandse bioscopen.

Mogelijkheden
Voor Kruimeltje 2 kunnen samenwerkingen met diverse merken opgezet worden, door middel van inscript/gebruiksmomenten. maar ook door activaties en joint promotions in de vorm van exclusieve voorpremières, setvisits, social media content en zelfs diverse première mogelijkheden. Samen met de producent, distributeur en adverteerder kijken we naar de doelstellingen en verwerken we deze in een passend plan voor de film. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Klik hier.

Kruimeltje 2

    • Opname: april – mei 2019
    • Release: 5 februari 2020
    • Genre: Familie
    • Doelgroep: 8 – 80 jaar
    • Producent: REP Film (Huisvrouwen Bestaan Niet)

Benieuwd naar andere films? Bekijk hier de line-up. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Mark Haring.

Contact opnemen