Mooie woorden en vallende blaadjes

Inspiratie is voor ons werk ontzettend belangrijk. Het verrast en verruimt je blik op het vak. We zijn dan ook altijd nieuwsgierig naar waar onze vakgenoten hun inspiratie vandaan halen. Deze maand vragen we het aan Juliette Kops, pr-manager bij L’Oréal.

“De vraag waar ik mij door laat inspireren, leidde meteen tot zelfreflectie. Want ja, waar haal ik mijn inspiratie eigenlijk vandaan? Ik ben erachter gekomen dat ik meerdere bronnen gebruik. Zo kan een regel tekst me raken en me kracht en inspiratie geven. Soms kan een songtekst je bevestigen in de richting die je wilt gaan. Maar ook de natuur met haar vele gezichten is een oplaadbron. Het mooie licht dat door dwarrelende herfstblaadjes schijnt, geeft me energie en dus inspiratie, maar laat me ook relativeren, zoals de blaadjes die in het voorjaar de ene dag nog in de knop zitten en de volgende dag openstaan dat ook doen.

Gesprekken met mensen met een positieve levenshouding zijn voor mij ook vaak een bron van inspiratie en daarmee bedoel ik niet de drukke stuiterballen, maar de mensen voor wie het glas halfvol is en een joie de vivre uitstralen. Ik koester die warmte en voel me in zo’n omgeving als een vis in het water. Mijn conclusie: inspiratie kun je overal opdoen, maar je moet er wel voor openstaan.