Fucking Perfect

Inspiratie is voor ons werk ontzettend belangrijk. Het verrast en verruimt je blik op het vak. We zijn dan ook altijd nieuwsgierig naar waar onze vakgenoten hun inspiratie vandaan halen. Deze maand Henk Witteveen, oprichter van EARTH Concepts.

“10 jaar geleden ben ik gestart met de verkoop van EARTH Water. Met de nettowinst lever ik een bijdrage aan de oplossing voor de wereldwijde waterproblematiek en doordat ik veel in horeca kwam om samenwerkingen op te starten, ben ik me steeds meer gaan interesseren in gastronomie. De overweldigende passie, het doorzettingsvermogen en de creativiteit die erbij komt kijken om in die branche succesvol te zijn, vind ik bewonderenswaardig. Wat mij inspireert is de combinatie van passie, hard werken, heel veel creativiteit en doorzettingsvermogen om uiteindelijk je doel te behalen en die ook te behouden.

Die aspecten komen heel mooi naar voren in de documentaires Fucking Perfect over chef-kok Sergio Herman en de aflevering over Massimo Bottura (restaurant Osteria Francescana in Modena) van de Netflixserie Chef’s Table.

Hoe Massimo – door vast te houden aan zijn eigen gevoel – zo’n 5 jaar lang wacht op die eerste positieve recensie en daarna de nummer 2 wordt van de wereld, is schitterend om te zien en voelen. Dat geeft weer heel veel kracht om zelf ook verder te gaan. Om alles zo veel mogelijk op gevoel te doen en vanuit overtuiging dingen te realiseren.

Als iets niet goed voelt, kun je er ook niet de passie en energie voor opbrengen om iets tot een succes te maken.”