Bioscoopfilms & documentaires 2022/2023

De Club van Sinterklaas

De avonturen van de bekendste Pieten van Nederland; Danspiet, Coole Piet, Testpiet, Muziekpiet en sinds 2019 ook de pieten van KADO, Superpiet, Sportpiet en Bakpiet zijn al ruim 20 jaar een begrip voor kinderen en volwassenen.

Naast de bioscoopfilm is De Club van Sinterklaas enorm actief in het theater, op Social Media en heeft De Club van Sinterklaas een eigen YouTube serie: PietenTube. Er zijn mogelijkheden voor de film van 2022 maar ook al voor 2023.

 • Start opname: mei/juni 2022
 • Genre: Familie
 • Release: oktober 2022
 • Producent: Jabadoo Pictures
 • Mogelijkheden: Inscript, product placement, setvisit, figuratierollen, social content, voorpremières, première mogelijkheden, PR, logo vermeldingen

De Bellinga’s – Huis op Stelten

Boeven Bram & Sam vinden zichzelf de beste vloggers ter wereld. Het doet dan ook pijn als de Bellinga’s telkens op plek 1 staan qua best bekeken vlog. Ze willen niets liever dan de roem van de Bellinga’s afpakken en maken daarom een plan om de gouden beker van de Bellinga’s te stelen. Met drie kinderen en een oppas moet dat een eitje zijn… toch?

 • Start opname: mei 2022
 • Genre: Familie
 • Release: augustus 2022
 • Producent: Jabadoo Media Group
 • Mogelijkheden: Inscript, product placement, setvisit, figuratierollen, social content, voorpremières, première mogelijkheden, PR, logo vermeldingen

Kaskrakers


Wanneer de erfenis van een dierbare onterecht door de bank in beslag wordt genomen, bedenken drie jeugdvrienden een gewaagd plan om in een race tegen de klok de erfenis terug te “stelen”.

 • Start opname: 2023
 • Genre: Actie Comedy
 • Release: Q3 2023
 • Producent: Greenfield Film Productions
 • Mogelijkheden: Inscript, product placement, setvisit, figuratierollen, social content, voorpremières, première mogelijkheden, PR, logo vermeldingen

Volmaakt


De stuntelige, onzekere maar vooral komische Ellen wil dat er één keer in haar leven iets lukt. Als ze de
vervallen wijngaard van haar vader erft laat ze haar mislukte leven in Nederland achter zich om het domein in ere te herstellen. Maar als alles op het chateau anders lijkt te zijn dan in eerste instantie werd gedacht dreigt ook dit avontuur uit te lopen in een grote mislukking.

 • Start opname: 2023
 • Genre: Romantische komedie
 • Producent: Greenfield Film Productions
 • Mogelijkheden: Inscript, product placement, setvisit, figuratierollen, social content, voorpremières, première mogelijkheden, PR, logo vermeldingen

Beyond

“Eigenlijk zou iedereen een reis in de ruimte moeten maken om de indrukwekkende schoonheid van onze unieke planeet zelf te kunnen ervaren”. Met deze wens benaderde André Kuipers eind 2020 producent M&N Media Group, wat de start was van een bijzondere samenwerking. Het resultaat is een geheel nieuwe, mede door André Kuipers geregisseerde bioscoopfilm: Beyond. Hij werkt hierbij samen de gerenommeerde regisseur Mark Verkerk, bekend van o.a. De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad. Kuipers’ debuutfilm gaat in maart volgend jaar in première tijdens de nieuw te lanceren Week van de Ruimtevaartfilm.

Producent: M&N Media Group
Mogelijkheden: Presenting partner, Content partner, Logo vermeldingen, Sponsor, Content creatie, PR mogelijkheden, Social Media campagne, Livestream partner, Eigen (voor)première, Meet & Greet Andre Kuipers, (Foto)boek

Ode Aan Het Landschap (in ontwikkeling)

Producent: M&N Media Group
Release: tbd
Mogelijkheden: Presenting partner, Logo vermelding, Verbinden van eigen content aan platform, Sponsor, Content creatie, PR mogelijkheden, Social Media campagne, Excursies met boswachters

Over het project:
Er zijn maar weinig plekken ter wereld waar het landschap zo divers is als in Nederland. Ons (cultuur)landschap is grotendeels door mensenhanden gevormd. Het is de meest tastbare, toegankelijke erfgoed wat we hebben, met een enorme vertelkracht. In deze bijzondere tijden heeft het grote publiek wandelen/verblijven in de natuur weer omarmd.

Wij roepen het publiek op om gedurende 2021 haar eigen beeld/ode aan het landschap vast te leggen op film maar ook in geluid of je eigen muziek (met je smartphone of professioneel). Iedereen kan zijn/haar eigen gevoel/interpretatie daarin leggen.  Door te filmen ga je beter kijken. Met een instructie over de aanlevering kunnen deelnemers hun clips uploaden op de Ode aan het Landschap site. De clips worden vooral via Social Media verspreid.

Aan het eind van het jaar maken we van de inzendingen een bioscoopfilm Ode aan het Landschap die in de Nederlandse bioscopen wordt uitgebracht. Ode aan het Landschap is niet alleen een film, maar kent ook een digitaal platform; website en app die het vetrekpunt zijn voor een dagje uit, een wandeling of fietsroute door de Nationale Parken die Nederland kent.

Het platform wordt een structureel middel om het publiek haar eigen natuurbeelden te laten delen. Campagne matig wordt er eens per 2 jaar een nieuwe bioscoopfilm gemaakt.

Onder het Maaiveld 

Producent: M&N Media Group
Mogelijkheden: Presenting partner, Content partner, Logo vermeldingen, Sponsor, Content creatie, PR mogelijkheden, Social Media campagne, (Foto)boek

Over het project:
Van de makers van de meest succesvolle natuurfilm ooit ‘De Nieuwe Wildernis’ komt een nieuwe film. Een film over de bodem.

Ruim een kwart van de biodiversiteit op aarde leeft in de grond; microben, springstaarten, regenwormen, mollen. Ook tal van insecten brengen een deel van hun leven ondergronds door. Een theelepel grond herbergt meer levende wezens dan er mensen op aarde zijn! Dit rijke bodemleven is essentieel voor allerlei natuurlijke bodemfuncties zoals het vasthouden en zuiveren van water, opslaan van koolstof, natuurlijke plaagbestrijding en het recyclen en het recyclen van voedingsstoffen.

De film vertelt het verhaal van een groep mensen die het verschil gaan maken om de bodem van hun eigen stuk grond weer te herstellen. Vanuit deze micro-wereld en de verwondering over de natuur ervaar je als kijker de urgentie van een wereldwijde beweging om onze relatie met de bodem te herstellen. Met de nieuwste micro filmtechniek om deze bijzondere wereld in beeld te krijgen.

Flierefluiters (in ontwikkeling)

Producent: M&N Media Group
Mogelijkheden: Content partner, Logo vermeldingen, Sponsor, Content creatie, PR mogelijkheden, Social Media Campagne, Mogelijkheid tot ontwikkeling van unieke eigen webserie, (Foto)boek, Bordspel, Geluidenspel

Over het project:
Een vrolijke, feelgoodfilm over vogelspotters en de jaarlijkse tuinvogeltelling.

Met bekende Nederlanders, boswachters, vogelkenners gaan we op zoek naar de populaire vogelsoorten van Nederland. Vogelen is razend populair. De Vogelbescherming ziet het aantal leden toenemen het aantal actieve leden is boven de 200.000 gestegen. En dat zijn niet alleen senioren, vogelaars worden steeds jonger.

Het is hip om via Instagram, TikTok en andere media jouw waarnemingen te delen met vrienden. De film speelt hierop in door de verhalen en beelden van het publiek te verbinden met de hilarische belevenissen van BN-ers die op expeditie gaan om hun favoriete vogel vast te leggen.

De Wilde Noordzee

Producent: M&N Media Group
Release: Q2 2024 (start Q3 2021)
Mogelijkheden: Content partner, Logo vermeldingen, Sponsor, Content creatie, PR mogelijkheden, Excursies op zee, Social Media campagne, Eigen (voor)première, (Foto)boek

Over het project:
Van de makers van ‘De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad’ komt ‘De Wilde Noordzee’. Een film over het grootste natuurgebied van Nederland.

Wij Nederlanders denken iedere vierkante meter van ons land wel te kennen, terwijl onze grootste wildernis, de Noordzee, nauwelijks in beeld is gebracht.

De Noordzee is de drukste scheepvaartroute van Europa, terrein van intensieve visserij en platform voor een grootse energietransitie. Maar eerst en vooral is de Noordzee ons grootste Natuurgebied met fascinerende en onontdekte onderwaterwereld. In Noordzee leeft een verrassende variëteit aan dieren. Met deze bioscoopfilm gaan we deze natuur onthullen.