delicious. & Xenos

Xenos kiest voor branded content, met unieke bakvideo’s


Wat branded content betreft ging Xenos eind vorig jaar overstag. Unieke bakvideo’s op delicious.nl zorgden voor een positieve eerste ervaring met deze vorm van adverteren.

De insteek van Xenos was duidelijk, legt marketing communicatie adviseur Silvia van der Kallen uit: “We hadden de behoefte om ons food- en bakassortiment onder de aandacht te brengen bij een relevante doelgroep. Zo konden we laten zien dat Xenos een winkel is waar je terecht kunt voor dat soort spullen.” Dat delicious. hier naadloos bij aansloot licht Value Zipper Account Manager Nina Westerhof toe: “Uit ervaring weten we dat bakvideo’s goed scoren op delicious. En Kerst is zowel voor Xenos als voor delicious. een belangrijk moment. Een ideaal uitgangspunt dus om rondom Kerst bakvideo’s te maken.”

Eerste ervaring
Branded content in de vorm van video was nieuw voor Xenos. Silvia: “We hadden nog maar weinig ervaring met branded content, en het was voor het eerst dat we video’s hebben laten maken door een externe partij. Het is erg goed bevallen, overall zijn we heel tevreden. We konden in het voortraject al meedenken over het format dat werd gepresenteerd. We hebben de receptuur gezamenlijk besproken en voorafgaand aan de productie de bakspullen geselecteerd en deze uiteindelijk in de winkel geshopt.

De resultaten spraken ook aan: de kwaliteit was goed en het bereik lag boven de benchmarks van delicious. Daarnaast konden we deze video’s inzetten op onze eigen kanalen. Daar lazen we heel enthousiaste reacties van onze klanten en de video’s werden actief gedeeld.”

Learnings
“Wat we heel fijn vonden aan de samenwerking,” gaat Silvia verder, “was de manier waarop Xenos als afzender in beeld werd gebracht. Daar hadden we van tevoren al goed over nagedacht. Aan het begin van de video worden eerst de benodigde materialen getoond en daarna de ingrediënten. Daar waren we op een heel natuurlijke wijze aanwezig. Totaal niet storend, en in die zin erg goed gelukt.

Wat we een volgende keer anders zouden doen is iets meer bereik inkopen, natuurlijk afhankelijk van het budget. Het was in dit geval al heel goed, maar als we het nog een keer zouden doen, gaan we daar wat meer op inzetten. Dan zijn kosten en baten, oftewel productie versus resultaat, wat meer in balans.”

Bekijk hier de bakvideo’s:Benieuwd naar de videomogelijkheden voor jouw merk? Neem contact op met Patrick van Hooy.

Tags: