Saskia Baltussen: Nooit meer te druk

Inspiratie is voor ons werk ontzettend belangrijk. Het verrast en verruimt je blik op het vak. We zijn dan ook altijd nieuwsgierig naar waar onze vakgenoten hun inspiratie vandaan halen. Deze maand vragen we het aan Saskia Baltussen, Communicatie & PR bij BK Cookware.

Tijdens mijn laatste studie (Master TDM) waren de colleges van Brian Wheeller het meest inspirerend. Zijn uitleg, met niet voor de hand liggende voorbeelden gebruik ik bijna dagelijks.

Een punt waar hij veel over sprak was ‘Logisch nadenken’. Wat opzichzelfstaand niet bijzonder klinkt. Maar in de praktijk is het vaak goed om even terug naar de basis te gaan en dan logische vervolgstappen te definiëren.

Een ander punt waar hij echt hele leuke en spraakmakende colleges over gaf was om punten vanuit verschillende perspectieven te benaderen. Ook hier maak ik veel gebruik van, om ook te proberen om vanuit de mening van iemand anders te denken en dingen te benaderen.

Maar nog steeds word ik door verschillende dingen die ik zie, lees of hoor geïnspireerd. Ik heb laatst het boek gelezen van Tony Crabbe; Nooit meer te druk. Het is herkenbaar geschreven, met valkuilen waar ik me nu wel iets bewuster van ben. Een van die valkuilen is de hoeveelheid tijd welke je besteed aan bijvoorbeeld e-mail. Ik zet nu als ik me volledig op iets wil focussen mijn e-mail uit. Zo word ik minder afgeleid en kan ik efficiënter werken.

Meer weten over de boeken van Tony Crabbe, onderstaand een tweetal gepubliceerde artikelen:

En zo krijg je het echt nooit meer druk, de Correspondent

Wie minder druk wil  zijn moet harde keuzes maken, NRC