FietsActief & Giant

Ook branded content is een kwestie van vraag en aanbod


Om de nieuwe e-bike van Giant te promoten via branded content stippelde FietsActief een fietsroute uit die extra zwaar en lang was. Een old skool voorbeeld van vraag en aanbod bij New Skool Media.

Via Mediabureau ZIGT ontving Value Zipper de vraag hoe Giant de nieuwe e-bike op een kwalitatieve manier onder de aandacht kon brengen bij hun titels. Binnen het portfolio viel de keuze op FietsActief en Zin, vanwege de link met fietsen en de 50+-doelgroep.

Karin Hijmans van Giant: “Met beide titels hebben we in het verleden vaker samengewerkt. Binnen de lezersprofielen zijn er veel overeenkomsten met onze doelgroep, die passen bij de nieuwe e-bike. Zeker ook de combinatie van print en online was daarin belangrijk. We hebben gekozen voor een print uiting in FietsActief, met online doorvertaling. En voor het online bereik hebben we Zin toegevoegd.”

Toegevoegde waarde
Met name FietsActief sloot goed aan bij het thema en de doelgroep. Er werd gekozen voor een 2/1 pagina branded content in het blad. Account Manager Ernst: “Doel van branded content is de boodschap van het merk op een redactionele manier onder de aandacht brengen, zonder dat het in your face is.

De hoofdmoot in FietsActief is het presenteren van fietsroutes in Nederland of net over de grens, om de lezer te inspireren. De redactie stelde voor om een fietsroute centraal te zetten die zwaarder is dan gemiddeld, met heuvels en lange afstanden. De koppeling met een e-bike, in dit geval van Giant, gaf de toegevoegde waarde van het product aan: met een e-bike is deze route goed te doen.”

Subtiele afzender
Karin: “Als adverteerder weet je dat er in een dergelijk artikel maar een klein stukje op het product wordt ingegaan, want dat is natuurlijk de kracht van branded content. En, eerlijk is eerlijk, dat is ook gunstig voor het kostenplaatje. ZIGT adviseert ons daar goed in en daardoor weten we dat deze vorm door de consument goed wordt gewaardeerd.

Bovendien hebben we al jarenlang een goede band met deze titels. Daarnaast hebben we binnen deze campagne nog een andere uiting die wel helemaal is ingestoken op de rijervaring van de nieuwe e-bike. In combinatie met de uitingen op de winkelvloer maakt dat het plaatje compleet.”

De subtiele aanwezigheid van Giant maakte de productie voornamelijk redactioneel. Daarom werd er boven het artikel in plaats van ‘advertorial’ gecommuniceerd ‘FietsActief met Giant’. Ernst: “Die benaming is een grijs gebied. Als de adverteerder alle content aanlevert die je alleen opmaakt in de look en feel van een titel is het echt een advertorial. In dit geval was de redactie leidend en dan klinkt het sympathieker om van een samenwerking te spreken.”

Online bereik
Ook de doorvertaling naar Zin was logisch. De thema’s fietsen en reizen staan ook hier hoog op de agenda bij een 50+-doelgroep, en het onderwerp e-bikes sluit daar naadloos bij aan. Met summiere aanpassingen werd het artikel met de fietsroute vertaald naar de tone of voice van Zin en verspreid via de online kanalen (websitenieuwsbrief en Facebook).

Karin: “De algemene insteek klopte voor beide titels helemaal. Ik vind niet dat wij alleen moeten gaan vertellen hoe geweldig de Giant e-bike is. Het is belangrijker dat de consument in het koopproces in aanraking komt met het product en daar een positief gevoel bij heeft. Daarmee gaat hij uiteindelijk naar de winkel om zich verder te laten informeren. En dat hopen we natuurlijk terug te zien in de resultaten.”

Meer cases lezen? Bekijk hier het overzicht. Of benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

Tags: