Michiel Veugelers: films als inspiratiebron

Value Zipper vraagt elke maand een vakgenoot te vertellen wat hem of haar inspireert en hoe dit in de dagelijkse praktijk tot uiting komt. Deze maand de inspiratie van Michiel Veugelers, Senior Client Director bij UM Nederland

Films inspireren mij! Meegenomen worden in de levens van anderen en nieuwe verschillende werelden ontdekken. Dit kunnen landen zijn, de ruimte of zelfs fantasiewerelden. Als kind was ik al gefascineerd door verhalen. De Disney- en later Bondfilms in de bioscoop waren mijn eerste ervaringen met film. Van Star Wars was ik helemaal fan en natuurlijk wilde iedereen in die tijd Ciske de Rat zien.

Ook nu houd ik nog steeds van verschillende genres; van arthouse, thrillers tot horror, van drama tot Marvel blockbusters en van Nederlandse romcoms tot wereldcinema. Los van de films is het af en toe fijn om even helemaal afgesloten te zijn van de buitenwereld. Mobiel op stil en helemaal op gaan in een film. Escapisme ten top, maar ook goed om de batterij weer even op te laden.

Echt een aanrader – die mij als Senior Client Director bij UM erg prikkelt – is Crash uit 2004 van Paul Haggis. Een mozaïekfilm over allerlei verschillende mensen die in een steeds harder wordende samenleving positieve en negatieve confrontaties hebben met elkaar, en op die manier toch allemaal verbonden zijn.

Films kunnen je opladen, inspireren, maar ook uitdagen! Door een spiegel voor te houden word je geprikkeld om ergens dieper over na te denken of het over een andere boeg te gooien. Ik maak recensies van films op mijn eigen blog om ook anderen weer te inspireren!

We zijn altijd op zoek naar persoonlijke en verrassende inspiratieverhalen om te delen met vakgenoten. Onder andere Willem Jan Nouwens (Media Maatschap) en Stephan van der Sman (Magna Global) gingen je al voor. Waar haal jij inspiratie uit en hoe vormt dit jou in je werk? Laat het ons weten! Stuur een mail naar info@valuezipper.nl