FietsActief & Almere City Marketing

Hoe zet je een stad of streek (verder) op de kaart?


Een fijne stad op een steenworp afstand van Amsterdam, waar natuur en rust nog binnen handbereik liggen. Almere is steeds vaker ‘favoriet’ als het gaat om wonen, werken en ontspannen. Hoe kan een branded content campagne bijdragen aan het positieve imago van een stad of streek? De samenwerking tussen fietsmagazine FietsActief en Almere Citymarketing laat dit zien.

Foto: Maarten Feenstra

Lisa Knigge (Account Manager Value Zipper): “FietsActief biedt inspiratie voor fietsroutes in eigen land en daarbuiten. Vaak samengesteld door de eigen redactie of in samenwerking met mooie merken. De typische FietsActief-lezer is een kapitaalkrachtige 40-plusser met een actieve levensstijl. In de meegesealde streekgidsen worden verschillende fietsregio’s onder de aandacht gebracht. Informatie over gezellige cafés, sightseeing in de streek of lokale ondernemers die iets bijzonder doen mag niet ontbreken. Op basis van de doelstelling zag ik een match tussen Almere City Marketing en FietsActief. Vandaar dat ik ze met elkaar in contact heb gebracht.”

Samenwerking FietsActief & Almere City Marketing
Katalijn Verel van FietsActief: “Almere City Marketing wil de fietsroutes in en om Almere nog meer onder de aandacht brengen. Door middel van de streekgids hebben we Almere als fietsstad op de kaart gezet. De gids biedt de recreatieve fietsdoelgroep een unieke fietsroute met kaart, meer routetips in en om Almere, de leukste afstapadressen én kortingsbonnen. Het was bijzonder prettig samenwerken met Almere City Marketing door de korte lijnen en het actief meedenken met elkaar. Dit resulteerde in een sfeervolle gids voor zowel Almere City Marketing als de FietsActief-doelgroep. Almere heeft de fietser genoeg te bieden!”

Tags: