FietsActief en VSM

Adverteerder: VSM
Titel: FietsActief
Middelen: op maat gemaakte streekgids

Achtergrond
VSM ontwikkelt en vervaardigt meer dan honderd jaar producten die de oorsprong vinden in de natuur en die de gezondheid ondersteunen. Diverse bloemen, planten en kruiden vormen de basis van de producten. VSM vond in FietsActief een geschikte partner voor een promotionele samenwerking om hun product Spiroflor onder de aandacht te brengen. Spiroflor is een crème, gel of spray voor de gewrichten en spieren. De doelgroep bestaat voornamelijk uit vrouwen in de leeftijdscategorie 45-70 jaar en een bewuste levensstijl. Thema’s die perfect aansluiten bij de doelgroep en passen in het umfeld van FietsActief.

Doel
Uit naam van Spiroflor is VSM de komende periode aanwezig op ongeveer 350 informatiebijeenkomsten voor vrouwelijke consumenten (50+) met het thema’s natuur en bewust bewegen. De bezoekers ontvangen een goodiebag en daarvoor wilde VSM een flyer laten maken waarin een actie met FietsActief zou worden gecommuniceerd.
In het overleg met VSM over de specifieke wensen rondom deze flyer bleek echter dat een reeds bestaande propositie, de FietsActief streekgids, een veel geschikter alternatief zou zijn.
De streekgids is een handige gids met lokale routetips, routekaart, kortingsacties en leuke afstapadressen. Deze gids kan volledig geadopteerd worden voor eigen verspreiding of via FietsActief. VSM was direct enthousiast en de redactie kon aan de slag.

Wij zijn zeer tevreden met het eindresultaat van de VSM fietsgids. De samenwerking met FietsActief heb ik als zeer prettig ervaren. Contact verliep soepel en professioneel.

– Worhu Hsu, Brand Manager VSM

Uitwerking
De redactie heeft speciaal voor VSM vijf unieke fietsroutes samengesteld die kriskras door Nederland lopen, inclusief bijbehorende routekaartjes. In de gids is aandacht geschonken aan bewegen en genieten van de natuur op de fiets. Maar fietsen vergt uiteraard ook iets van het menselijk lichaam, waarbij de koppeling werd gemaakt met het spierherstel en de producten van VSM die daarbij kunnen ondersteunen. Uiteindelijk ontving VSM 20.000 exemplaren van de speciale streekgids om zelf te kunnen verspreiden.

De samenwerking met VSM was vanaf het eerste moment ongecompliceerd en helder. Mede doordat we snel konden schakelen hebben we in korte tijd deze mooie gids vol met praktische tips op het gebied van gezondheid en sfeervolle fietsroutes door heel Nederland kunnen samenstellen.

– Katalijn Verel, Eindredacteur FietsActief

Tags: