Experts onthullen: 6 video trends die je niet mag missen

Video is al een paar jaar ‘hot’ en blijft zich in raptempo ontwikkelen. Value Zipper vroeg experts Joost Verhoeff en Joyce Pherai naar de drie trends die zij zien rondom dit medium.

Joost: “Distributie is echt een specialisme dat wordt onderschat.” 

Joost Verhoeff is Managing Director en oprichter van Zelfspot, een bedrijf dat video content bedenkt, produceert en distribueert voor klanten. Zoals de kookvideo’s van delicous.

JoostBW

 1. Branded Content
  “De consument wordt slimmer en krijgt een steeds grotere aversie tegen ‘koop-mij-content’. Branded content werkt neutraliserend. Het is het doel om binnen te komen op de manier die bij je doelgroep past. Bij delicious. inspireren we bijvoorbeeld met een recept in een passend vormgegeven video die fijn wegkijkt, en waarbij het merk de hoofdrol speelt als ingrediënt.”
 2. Organisch Bereik
  “Waar vroeger al je fans je bericht zagen op hun tijdlijn, is dat nu vaak nog maar een half procent. Algoritmes worden steeds strenger, om gebruikers tevreden te houden. Distributie wordt daarom steeds belangrijker en dat is echt een specialisme dat vaak wordt onderschat. Onze goed doordachte content haalt regelmatig niet het beoogde resultaat, omdat marketeers denken: ‘de distributie doen we zelf wel.’”
 3. Performance
  “Op traditionele media plan je je budget in op basis van door de exploitant genoemd kijkgedrag. Op social media kun je zelf de doelgroep targetten en constant anticiperen op resultaat. Zo voorkom je waste. Hoe meer data je vergaart, hoe meer je weet over je doelgroep, en hoe specifieker en succesvoller je kunt zijn. Omdat deze kanalen inmiddels volwaardige massamediums zijn, is mijn verwachting dan ook dat performance veel belangrijker wordt dan engagement.”


Joyce: “Ken je kanalen en de doelgroep die daar zit. Pas dan bereik je je doel.”

Joyce Pherai is eigenaresse van contentmarketingbureau ContentToday en richtte daarnaast eind vorig jaar CookingToday op. Een platform met focus op food en human interest.

Profielfoto_Joyce

 1. Long-form
  “Voorheen moesten video’s op social media kort zijn, omdat de aandacht en spanwijdte beperkt was. Dat is absoluut veranderd. Wij maken veel video in short documentary stijl van zeven minuten. Watch time is belangrijk als je wil groeien met je YouTube-kanaal. Met een serieuze aanpak en kwalitatieve content nemen mensen de tijd om ernaar te kijken. Zeker in de 25+-doelgroep.”
 2. Live video’s
  “YouTube heeft aangekondigd live video’s te gaan introduceren. Daar verwacht ik veel van. Zo kun je long-form video’s afwisselen met korte teasers en behind the scenes video’s die je spontaan even schiet. Door die mix kun je mensen meenemen in je verhaal. Je moet wel altijd een doel hebben en het binnen de juiste context plaatsen. De kijker moet duidelijk weten wat hij kan verwachten.”
 3. Customized video’s voor verschillende social platformen
  “Knal niet dezelfde video op alle kanalen die je hebt. Pas het aan het platform aan. YouTube is een soort tv-zender waarop we met series en seizoenen werken. Op Facebook plaatsen we teasers en vertellen we waar we mee bezig zijn. Voor Instagram maken we mooie foto’s van de gerechten die we bereiden. Ken je kanalen en de doelgroep die daar zit, pas dan bereik je je doel: je verhaal over een bijzonder product, merk of mens op de perfecte manier overbrengen.”

Value Zipper werkt samen met Joost en Joyce en maakt videoproposities op maat. Neem contact met ons op voor meer informatie.