delicious. en Tante Fanny

Adverteerder: Tante Fanny
Titel: delicious.
Middelen: magazine, website, Facebook, nieuwsbrief

Achtergrond
Natuurlijk kun je er een recept bij pakken uit de delicious. en heel professioneel je eigen deeg gaan kneden in je semiprofessionele keuken, maar voor diegene die daar even geen tijd voor hebben, of waarvan de keuken dezelfde omvang heeft als hun badkamer, is er Tante Fanny. Tante Fanny heeft diverse deegsoorten alvast voor je klaargemaakt, zoals bladerdeeg. Makkelijk en je kunt er eindeloos mee variëren, zo uit de diepvries. Tante Fanny Vers Bladerdeeg bevat alleen plantaardige ingrediënten en geen kleurstoffen en conserveringsmiddelen.

Doel
De veelzijdigheid van het product onder de aandacht brengen tijdens de paasperiode en de lezer met een lekker gerecht inspireren om zelf met Tante Fanny Vers Bladerdeeg aan de slag te gaan. Daar past natuurlijk maar één titel bij: delicious. De uitdaging voor delicious. was om ervoor te zorgen dat de consument tijdens de wekelijkse boodschappen voor Tante Fanny kiest.

“Samen met Carlieke Koudijs van mediabureau Dorsvlegel maakte ik de pagina’s voor Tante Fanny. Het was inspirerend om te merken dat wij alle twee op dezelfde lijn zaten voor zowel de inhoud als het beeld. Het filmpje dat wij voor Facebook maakten van het gevulde paasbrood met zalm en ei op basis van het bladerdeeg, werd supergoed bekeken op internet”

– Dosia Brewer, Culinair Redacteur bij delicious.

Uitwerking
In overleg met de redactie van delicious. is gekozen voor een samenwerking op gebied van branded content. Onder de noemer ‘Samen met Tante Fanny’ ontwikkelde de redactie een recept voor een paasbrood met zalm en ei met het koelverse bladerdeeg, wat vervolgens in de maartuitgave –  een extra dikke editie, geheel in het teken van Pasen – werd gepubliceerd.

Buiten het magazine, werden ook de website en nieuwsbrief gebruikt om de consument kennis te laten maken met Tante Fanny. Daarnaast is er een video gemaakt die op de Facebookpagina van zowel delicious. als Tante Fanny is geplaatst. Het bleek een groot succes met een groot bereik; de video is inmiddels zo’n 356.000 keer bekeken.

“Na de advertorials die wij de afgelopen jaren inzetten, was het enorm leuk om het een extra dimensie te geven met een kookvideo en het gebruik van meerdere kanalen. De samenwerking verliep heel makkelijk. Wij zeiden A, de redactie vulde het meteen aan met B. Het was een feest om te zien hoe snel de video op Facebook bereik genereerde. Wij kijken uit naar de decemberproductie”

– Carlieke Koudijs, Online Marketingmanager bij Dorsvlegel

Vanwege dit succes staat er rondom de feestdagen weer een samenwerking in de planning met een nieuw gerecht.

Tags: