delicious. en Lassie

Adverteerder: Lassie
Titel: delicious.
Middelen: magazine, website en social media

Achtergrond
Lassie is marktleider op het gebied van rijst in Nederland, maar het assortiment is inmiddels uitgebreid met producten als bulgur, quinoa, couscous, granen, zaden en maaltijdsauzen. Ook zagen ze dat gearomatiseerde producten steeds populairder worden en om in te spelen op deze ontwikkeling, ontwikkelde Lassie Extra Geurige Basmatirijst en Extra Geurige Pandanrijst.

Doel
Het afgelopen jaar spraken Lassie en Value Zipper met elkaar om te kijken op welke manier Lassie de nieuwe producten onder de aandacht kon brengen. Het uitgangspunt was om consumenten te bereiken die gemiddeld meer tijd willen besteden aan het bereiden van een maaltijd en bereid zijn een dergelijk product te kopen. De match met delicious. was snel gemaakt.

Super om ons eigen product met een delicious.-sausje te zien. Het zag er nóg lekkerder uit!

– Roos Kemper, Junior Brand Manager Lassie

Uitwerking
Om de lezers van delicious. te inspireren en kennis te laten maken met de producten, koos Lassie voor branded content in de vorm van een ‘Samen met…’. De redactie ontwikkelde voor de februari-editie twee verschillende recepten met de pandan- en basmatirijst, die werden ondersteund met culinaire fotografie.

In de daaropvolgende editie van delicious. kwamen de producten terug op de shoppingpagina. Om het bereik te vergroten is gekozen voor een doorvertaling naar online door middel van een branded item op delicious.nl, aangejaagd met een Facebookbericht.

De samenwerking ging heel vlot en soepel. De communicatie verliep snel en schakelen ging makkelijk. Het was binnen no-time in kannen en kruiken.

– Minta Nicolaï, Coördinator Culinair delicious

Tags: