delicious. en Affligem

Adverteerder: Affligem (Heineken)
Middelen: magazine, website, nieuwsbrief, Facebook
Titel: delicious.

De uitdaging
De biermarkt is in beweging. Er komen steeds meer biermerken bij. Heineken promoot daarom hun biermerk Affligem, een Belgisch abdijbier, als een speciaalbier waarbij de kwaliteitskenmerken van het merk naar voren komen.

Het doel van onze campagne was om Affligem onder de aandacht te brengen bij onze doelgroep om zodoende awareness op te bouwen en trial te genereren. Het magazine delicious. sluit hier goed op aan vanwege het grote bereik en de passende doelgroep, zowel op online als offline.

De oplossing
Op verzoek van Heineken en het mediabureau Starcom bedachten Value Zipper en de redactie van delicious. een branded content samenwerking voor Affligem, waarbij een sterke nadruk lag op de inzet van advertorials.
delicious. heeft op basis van het advies van hun biersommelier de smaakkarakteristieken gebruikt om gerechten te bedenken waarin Affligem als ingrediënt werd gebruikt of als bijpassend drankje werd geserveerd. Alle biertypes, Affligem blond, dubbel en tripel, zijn meegenomen in een voor-, hoofd- en nagerecht. Van deze recepten zijn advertorials gemaakt in de look & feel van delicious., waarbij het Affligem bier of glas duidelijk herkenbaar was. In de foodie & lifestyle file werden hippe adresjes vermeld waar Affligem bier gedronken kan worden.
De advertorials werden ingezet in de twee Kerstnummers van delicious. magazine en er werd een digitale vertaalslag gemaakt naar de nieuwsbrief, website en social media kanalen en extra aandacht in de foodie & lifestyle file.

De samenwerking
Willemijn Pel, Brand Manager Affligem, over de samenwerking met delicious. en Value Zipper:
“Aan het begin van de rit was het even goed zoeken naar wat we precies samen gingen doen. Een branded content samenwerking eist veel overleg tussen de partijen, waarbij je je eerst goed moet onderdompelen in een bedrijf. Na de enthousiaste pitch van Jenny Meester, marketingmanager van delicious., waren wij ervan overtuigd dat we deze samenwerking aan wilden gaan. Het contact met Value Zipper verliep soepel, waarin ook ons mediabureau Starcom een grote rol speelde.”

De redactie van delicious. over de samenwerking met Affligem:
“Altijd weer spannend om met een nieuwe klant te werken. Er is dan altijd veel voorbereidend werk nodig en een strakke presentatie van het voorstel. Verder is het zaak om je echt aan de planning te houden. De klant en mediabureau zaten ook goed op detailniveau en de brandmanager was altijd snel met haar feedback.”

Het resultaat
Willemijn Pel, Brand Manager Affligem, over de uitwerking in het blad en online:
“We zijn blij met het resultaat. De uitwerking is zeer professioneel en er is een goede balans tussen verwacht en vernieuwend. Ook de authenticiteit van Affligem komt goed tot zijn recht in de door delicious. ontwikkelde recepten.”

Tags: