De inspiratie van… Willem Jan Nouwens

Elke maand vragen we een vakgenoot naar wat hem of haar inspireert en hoe dit in de dagelijkse praktijk tot uiting komt. Deze maand vroegen wij dit aan Willem Jan Nouwens, eigenaar van mediabureau De Media Maatschap.

Waar raak jij door geïnspireerd en heb je daarvan een concreet voorbeeld?

Inspiratie is een erg belangrijk gegeven in ons vak. Tevens is het heel belangrijk om inspiratie te krijgen uit gelijkgesteldheid. De bereidheid om energie te ontvangen en te geven. De balans van energie tussen twee personen of binnen een groep zorgt dat er een kweekvijver ontstaat voor nieuwe ideeën. Uiteraard kan inspiratie soms ook komen uit een goed boek, een mooi inspirerend filmpje, design of kunst.. maar vaak is inspiratie ook te halen uit de filosofie. Het vermogen om te blijven verbazen en te verwonderen is een belangrijke gegeven voor mijzelf. Daarmee blijf je met andere ogen naar bepaalde zaken kijken. Dat kan zeer verhelderend zijn.

Als ik toch iemand moet aanwijzen waar ik zelf inspiratie van krijg is het Daan Roosgaarde. Een jaar of 5 geleden heb ik hem een presentatie zien geven en tot de dag van vandaag geeft hij mij soms de inspiratie om anders te denken door anders naar dingen te kijken. Zie zijn website voor de nodige filmpjes en uitvindingen. Naast zijn briljante geest beheerst hij als geen ander het vermogen om de mindset van zijn toehoorders te beïnvloeden. De zogenaamde JA-maar stoel is hier een mooi voorbeeld van. Kunst geeft mij ook vaak de nodige inspiratie. Ik kan iedereen aanbevelen om de kunst van Studio Job eens goed te bekijken.