delicious. & Bloemenbureau

Een onverwachte match die verrassend goed uitpakte

Bloemen en eten passen bij elkaar en dat leidde tot een samenwerking tussen het Bloemenbureau en delicious. Met zo’n goed resultaat dat er zelfs een vervolg uit voortkwam.

Accountmanager Mark Haring kent de eerste doelstelling van het Bloemenbureau: het top of mind krijgen van bloemen en planten bij de consument. “Dan leg je al snel de link met bijvoorbeeld Seasons. Maar dit keer hebben we ze gekoppeld aan de food-liefhebbers van delicious.” Monique Kemperman van het Bloemenbureau legt dat uit: “Dit idee speelde al langer bij ons, en hadden we zelfs al eens besproken met (toen) hoofdredacteur Makkie Mulder tijdens een barbecue workshop. Ik vind het interessant om een minder voor de hand liggende doelgroep aan te spreken. Bovendien is het heel verrassend om op een plek te staan waar mensen ons niet meteen verwachten.” Ook delicious was nog steeds enthousiast, wist Mark. “Vereiste voor deze titel is dat de insteek food-gerelateerd zou zijn, dat hebben we ingevuld met eetbare bloemen.”

Inspiratie
De begonia kreeg een hoofdrol in de special van tien pagina’s, waarin receptuur met deze eetbare bloem te vinden was. Van een gesuikerde tot een gefrituurde vorm. Maar ook was er ruimte voor een stukje DIY, een wens vanuit het bloemenbureau. Monique: “Bloemen en planten passen bij de beleving van eten. Eetbare bloemen zijn echter zo specifiek dat we ook de sierbloem aan bod wilden laten komen. Met inspiratie hoe je mooie boeketten maakt of de tafel sfeervol aankleedt.”

Internationaal inzetbaar
Alles werd helemaal uitgedacht en voorbereid aan de hand van moodboards en receptuur, waardoor beide partijen aan het einde van de rit superblij waren met het resultaat. “Het was wel spannend en uitdagend, zo’n nieuwe titel en een totaal andere doelgroep dan we gewend zijn”, herinnert Mark zich.

En voor het Bloemenbureau lag er nog een extra opdracht. Zij maken de content voor nog drie landen (Frankrijk, Duitsland, Engeland) dus ook daar moest dit idee door de ballotage komen. Monique: “Producties die we maken moeten niet te Nederlands getint zijn, maar internationaal geïnterpreteerd kunnen worden. Voor deze productie hebben we op de dag zelf een video gemaakt die we via onze eigen kanalen in alle landen verspreiden en die uiteindelijk ook op delicous.nl te zien is.”

Succesformule
“De reacties waren zo enthousiast dat er een vervolg komt,” aldus Mark. “Voor de Valentijnseditie van delicious. wordt er een artikel gemaakt over vier stadia van liefde: flirten, verleiden, liefde en houden van. Elke bloem is gekoppeld aan een van deze fases met een bijpassend gerecht, hetzij door de betekenis van de bloem, geur, kleur of vorm. De eetbare roos en anjer zijn daadwerkelijk gebruikt in de gerechten.

Dit is een voorbeeld van een driehoeks-samenwerking zoals we ‘m het liefste zien. Altijd op zoek gaan naar het juiste haakje, passend bij de titel en de lezers. Waarbij je ook nog in staat bent om te verrassen. Dat is hierbij heel goed gelukt.”

Benieuwd naar het eindresultaat van deze samenwerking? Bekijk de case hier.

Tags: